Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Miniatyrbiskvier med mörk chokladkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Miniatyrbiskvier med mörk chokladkräm

Galet goda chokladbiskvier. Kräver lite pyssel, men är väl värda besväret. Lika fina i små som i större storlek.

Ingredienser

Bottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker
  • 2 äggvitor

Fyllning

  • 3 äggulor
  • 4 1 ⁄2 msk strösocker
  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 150 g smör, mjukt
  • 75 g mörk choklad, 64–70 procents kakaohalt

Chokladöverdrag

  • 100 g mörk choklad, 64–70 procents kakaohalt
  • 10 g kokosfett

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan fint. Lägg mandelmassa, socker och äggvitor i en skål. Vispa ihop alltsammans med en elvisp.
  3. Spritsa eller klicka 20–30 rundlar på en plåt försedd med bakplåtspapper.
  4. Grädda rundlarna mitt i ugnen i 8–10 minuter (små rundlar) eller i cirka 12–13 minuter för de större rundlarna. Ta ut plåten och låt kakorna svalna.
  5. Fyllning: Lägg äggulorna i en stor bunke. Koka ihop socker och vatten till en trögflytande sockerlag.
  6. Vispa upp gulorna och häll ner sockerlagen i en fin stråle under kraftig vispning. Vispa tills smeten har kallnat.
  7. Vispa upp smöret i en separat bunke. Vispa ner lite i taget av äggsmeten i smöret.
  8. Smält chokladen och låt den svalna till rumstemperatur. Vispa ner chokladen i en jämn stråle i smeten.
  9. Vänd upp och ner på kakbottnarna. Spritsa eller stryk på fyllningen med hjälp av en palett så att det blir som en liten kulle. Sätt in biskvierna i kylen.
  10. Chokladöverdrag: Smält choklad och kokosfett i en kastrull, rör tills allt blandats ordentligt.
  11. Häll över chokladblandningen i en skål. Låt svalna något.
  12. Doppa topparna på biskvierna i chokladen.
Du kanske även gillar