Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Minestrone på kycklingbuljong

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En riktig “left over”-rätt. Buljongen från kokt kyckling är perfekt att använda till en minestronesoppa som den här. Och har du lite kokt kycklingkött är det bara att lägga ner det i soppan.

Recept ur “Tareq Taylors kyckling” av Tareq Taylor (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 medelstor palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 5 stjälkar blekselleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan eller 5–6 kvistar färsk
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 2 dl passerade eller 1 burk krossade tomater, 400 g
  • saften från ½ citron
  • 1 dl torkade puylinser eller gröna linser
  • 75 g spaghetti
  • salt och nymald svartpeppar
  • vitpeppar

Till servering

  • strimlad bladpersilja

Så här gör du

  1. Skala och skär palsternacka, morot och lök i 1×1 centimeter stora tärningar. Skär även sellerin i tärningar. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
  2. Fräs grönsaker, lök, vitlök och timjan i olja utan att det får färg. Tillsätt vinet, buljongen, tomaterna och citronsaften och häll i de torra linserna. Låt puttra under lock i cirka 12 minuter.
  3. Bryt ner spaghettin i cirka 3 centimeter långa bitar och låt puttra i ytterligare cirka 8 minuter. Salta och peppra efter smak.
  4. Servera soppan direkt i djupa tallrikar.