Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mina grymma köttbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Köttbullar på klassiskt vis fast med kalvfärs vilket jag tycker blir extra gott…

Servera dom gärna med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka eller varför inte favoriten; stekt lök och stuvade makaroner.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalvfärs
  • 1 st rödlök
  • 1 st ägg
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • salt & peppar
  • smör & olja att steka i

Så här gör du

  1. Börja med att finhacka rödlöken och lägg den tillsammans med färsen i en bunke.
  2. Mortla kryddpepparen och lägg den i bunken tillsammans med ströbröd, ägg, mjölk, senapen samt salt och peppar.
  3. Provstek en liten bulle i smör/olja för att se så du har rätt mycket salt och peppar.
  4. Blöt händerna lätt i kallt vatten och rulla köttbullarna efter önskemål på storlek och stek dem sen gyllenbruna i en blandning av smör och olja.