Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mina grymma köttbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Köttbullar på klassiskt vis fast med kalvfärs vilket jag tycker blir extra gott…

Servera dom gärna med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka eller varför inte favoriten; stekt lök och stuvade makaroner.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalvfärs
  • 1 st rödlök
  • 1 st ägg
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • salt & peppar
  • smör & olja att steka i

Så här gör du

  1. Börja med att finhacka rödlöken och lägg den tillsammans med färsen i en bunke.
  2. Mortla kryddpepparen och lägg den i bunken tillsammans med ströbröd, ägg, mjölk, senapen samt salt och peppar.
  3. Provstek en liten bulle i smör/olja för att se så du har rätt mycket salt och peppar.
  4. Blöt händerna lätt i kallt vatten och rulla köttbullarna efter önskemål på storlek och stek dem sen gyllenbruna i en blandning av smör och olja.