Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min skånska kycklingsoppa med senapskräm

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Denna rätt är så enkel och receptet poppade upp när jag en dag stirrade i kylen, i den tomma kylen!
Det är BRA att tvinga sig till att laga mat på en spik ibland!
Men med lite skånsk touch så blev det faktiskt gott:)

Ingredienser

4 portion

Soppa

  • 1 Vatten, ev mer för lösare konsistens
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 3 lagerblad
  • 1 finhackad gullök
  • 600 g kycklingfiléer i skivor/bitar
  • 4 morötter i bitar
  • 1 finhackade nötter
  • 6 Potatisar i bitar
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • salt och svart/vitpeppar efter smak
  • Blandade örter att toppa med

Senapskräm

  • 100 g Crème cheese
  • 1 msk skånsk senap
  • ev salt och peppar
  • en skvätt vitvinsvinäger

Tips för servering!

  • Hembakat bröd, se mina recept om du vill!

Så här gör du

  1. Lägg vatten, pepparkorn, kryddpeppar, lagerblad, 1 finhackad lök och fond i en gryta. Låt det puttra i cirka 10 minuter innan du lägger ner kyckling, potatis och morötter. Låt det småputtra cirka 30 minuter. Det kan eventuellt behövas mer vatten beroende på hur mycket som kokar bort! Ungefär 5 minuter innan det är färdigt häller du i en finhackad lök till! Smaka av med salt och vit/svartpeppar! Gillar smaken av kryddpeppar, tillsätt lite extra!!!
  2. Senapskräm: Blanda ost med senap och rör runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar, och en skvätt vitvinsvinäger.. Servera krämen till soppan, toppa den med blandade örter och ett nybakat gott bröd!