Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min godaste kladdkaka med kokostosca

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Det här är nog den kaka som har funnits med mig väldigt länge- ja, vi kan säga att det är min paradkaka!

Den är liksom livfarligt god med sin sega kladdkakebotten tillsammans med ett härligt toscaöverdrag med kokos.

Denna kaka rekommenderar jag att servera kyld. Då blir den sådär härligt seg och god.

Det här är en kaka som ÄR beroendframkallande. Just so you know!

Enjoy!

Ingredienser

8 portioner
  • 175 g smör
  • 3 st stora ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 3 krm salt
  • 1 1/4 dl kakao
  • 1 liten kopp expresso (alternativ 1/3 kopp riktigt starkt kaffe
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kokosflingor
  • smör till formen
  • kokosflingor till formen

Toscaöverdrag ala kokos

  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 300 g kokosflingor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en springform med löstagbar kant. Smöra formen och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna.
  2. Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl. Tillsätt ägg, vetemjöl, vaniljpulvret, salt, kakao och blanda till en smet. Häll därefter på espresso/kaffe, kokosflingor och rör om.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är lagom kladdig. (Ta en sticka och se efter, den ska vara lite kladdig mitt i). Tag ur och låt vila.
  4. Medan kakan vilar kan vi börja med Toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och häll på samtliga ingredienser. Rör hela tiden om så att det inte bränner vid. Låt koka upp och sjuda ett par minuter.
  5. Bred över glasyren över kakan och grädda i nedre delen av ugnen så att toscan får en fin gyllenbrun färg. Tag ur och låt vila.
  6. ÄT och NJUT!
3 kommentarer om "Min godaste kladdkaka med kokostosca"
  • CarrisB
    CarianneB

    Hur länge ska den vara i ugnen på ett ungefär? Det står ju ingenting alls, 30 min?

  • Stina Patetsos
    Stina Patetsos

    Ca:30 min. Beror på vilken typ av form du använder. Se till att kakan är kladdig i mitten. Den ska absolut inte vara helt klar eftersom den ska gräddas igen med kokostoscan.

  • Maria Hedman
    Maria Hedman

    För mycket smör i detta recept. Flöt ovanpå kakan och rann igenom formen och droppade i massor. Kakan blir och smakar ungefär som chokladcola. Hade inne i 175 grader sammanlgt 40 min