Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min favoritfödelsedagstårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jordgubbar är min absoluta favoritfrukt (visste inte att det var en frukt förrän i början på 2012) och har varit det enda sedan jag var lill-liten och på alla mina födelsedagar har jag fått jordgubbstårta.

Första gången mina svärföräldrar skulle fira min födelsedag, jag tror det var 1999 ville min svärmor göra en jordgubbstårta. Hon ville dock göra en jordgubbstårta som jag inte hade ätit förut och det lyckades hon med.

Hon bakade denna fantastiska tårta och hon har fått göra den många gånger åt mig sedan dess men även jag har gjort den och jag lyckades också ganska bra med bakandet.

Ingredienser

8 bitar

Pajskal:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smält smör
  • 100 g smält mörk choklad

Fyllning:

  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1,5 färska jordgubbar
  • 1 dl aprikosmarmelad

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda mjöl, havregryn, råsocker och salt i en bunke. Smält smöret och häll över det över mjölblandningen och blanda väl.
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 26 cm i diametern. Grädda pajskalet 10 min mitt i ugnen och låt svalna.
  4. Smält blockchoklad över vattenbad och pensla pajskalet med det, låt chokladen stelna något.
  5. Blanda försiktigt crème fraiche med vispad grädde, pressad lime och honung.
  6. Lägg på skivade jordgubbar.
  7. Smält aprikosmarmelad och pensla över jordgubbarna.
1 kommentar om "Min favoritfödelsedagstårta"
Du kanske även gillar