Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min bästa vaniljglass

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Gudomlig och krämig vaniljglass

Ingredienser

1 portion
  • 250 g mjölk, 3%
  • 250 g vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 6 st äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 25 g glykos
  • 2 g gelantinblad, 1 st blad

Så här gör du

  1. Lägg gelantin i blöt. Vispa äggulor och socker fluffigt. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg den i en kastrull med mjölk, grädde och glykos. Koka upp. häll över hälften i äggfluffet och vispa ihop och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud på låg värme tills den tjocknar eller till 85c. Tillsätt gelantinbladet, rör om. Sila genom en finmaskig sil. Kyl ner snabbast möjligt, gärna i en kallt vattenbad. täck över med ett lock eller plastfilm och ställ i kyl minst 4h, men helst över natten.
  2. Mixa glassmassan med en stavmixer och frys den sedan i en glassmaskin. servera genast eller skeda upp och täcker över och sen in i frysen.