Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizzadeg utan jäst

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 756 st har redan röstat

Pizzadeg helt utan jäst som inte behöver jäsa. Den är perfekt och enkel att kavla ut till tunna pizzor! Bästa basen till hemmagjord pizza. Så inga ursäkter om att tiden inte finns och skippa hämtpizzan med dålig smak, gör egen och låt familjen fylla den med sina favoritpålägg!

Läs också: Så bakar du en pizzatårta

Här hittar du fler recept på pizzadeg.

Läs också: Gör ljuvlig pizza med västerbottenost

Ingredienser

4 pizzor
  • 8 dl Vetemjöl special
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

  • 5 msk Olivolja
  • 3 dl Kallt vatten

Fyll pizzan med:

  • Min enkla pizza tomatsås, se recept
  • Min ryggbiff fyllning och stekt grönsaker

Så här gör du

  1. Blanda samman de torra ingredienserna.
  2. Häll i vatten och olja. Knåda till jämn smet.
  3. När du knådat färdigt ta upp på mjölat bord och baka in lite mer mjöl.
  4. Kavla ut önskad form och tjocklek på pizza. Degen är tänkt som en tunn pizzadeg.
  5. Grädda med valfritt pålägg på 225 grader cirka 10-12 minuter!
  6. Tips! Grädda på förvärmd plåt eller pizzasten!
14 kommentarer om "Pizzadeg utan jäst"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till macdjerf

      Kul att du gillar deg-receptet!
      Med vänliga hälsningar
      Jorunn, webbredaktör Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Marcus Svärd

      Roligt att du gillade receptet.
      Med vänliga hälsningar
      Jorunn, webbredaktör Mitt kök

  • idakristiansen
    idakristiansen

    Kanonbra recept, går supersnabbt och det blir görgött!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till idakristiansen

      Eller hur, visst fungerar det bra!
      Kul att du gillade det!
      Med vänliga hälsningar
      Jorunn, webbredaktör Mitt kök

  • Taakkk
    Taakkk

    Helt ok om man har bråttom av någon anledning. Däremot om man kör med bakpulver istället för jäst blir brödet ungefär som scones, mjöligt och faller sönder. Det bästa är om man tar lite extra tid på sig och kör med jäst, då blir pizzan perfekt.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Taakkk

      Hej,
      Ja visst fungerar det bra med bakpulver – men som sagt, har man tid är ju jäst pizzadeg svårslagen 🙂
      Med vänliga hälsningar
      Jorunn, webbredaktör Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Emelie Ramström

      Hej, Emelie. Vi har inte testat den till inbakad pizza men den borde fungera till det också. Hör gärna av dig om du testar så vi får höra hur det gått. Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Stones
    Stones

    Hej!
    Hur länge håller sig en pizzadeg i kylskåp?
    Kan det funka att frysa in pizzadeg med bakpulver? Nån som testat?

  • annien
    annien

    Bra recept för snabbfixad pizza! Blev fyra tunna bottnar för mig, fick vara inne längre tid för att verkligen bli mer krispiga i kanten då de höll sig mjukare under fyllningen! Knådade degen ordentligt så den blev elastisk och föll inte alls isär “som scones” efter tillagning, kanske det som behövs?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till annien

      Hej Annien,
      Tack för ett bra tips!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

  • Mitt Kök
    Mitt Kök
    svar till Vegopizza | Veckans vego

    Hej
    Pizzadeg blir ju oftast allra bäst när den får jäsa men visst fungerar det finfint med bakpulverdeg också 🙂
    Och det är ju alltid roligare att göra saker från grunden på egen hand.
    Med vänliga hälsningar
    Jorunn, webbredaktör Mitt kök