Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxsallad med bulgur och persiljesås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En favorit med dill, bulgur och varmrökt lax. Perfekt en skön sensommardag eller att ta med på utflykten.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 1/2 dl bulgur

  • 4 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 
1/2 dl hackad dill

  • 8 gröna sparrisar

  • 100 g sockerärter

  • 5 små tomater

  • 4 hårdkokta ägg

  • 400 g varmrökt lax


Sås:


  • 2 dl gräddfil

  • 1 msk skånsk senap

  • 2 msk hackad persilja

  • salt, peppar


Så här gör du

  1. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i bulgur. Sjud under lock i 12 minuter. Låt svalna.

  2. Rör i dillen. Bryt av nedersta delen på sparrisen och kasta. Skär sparrisen i bitar och koka i 3 minuter.

  3. Koka sockerärterna i 2 minuter. Lägg upp bulgur, sparris, sockerärter, delade tomater och delade ägg.

  4. Toppa med stora bitar lax. Rör ihop gräddfil, senap och persilja och smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.