Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min bästa lasagne

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 16 lasagneplattor
  • 2 dl riven lagrad ost

Bechamelsås

  • 3 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • 7 dl standardmjölk
  • salt och nymalen vitpeppar

Köttfärssås

  • 1 stor gul lök
1 finhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl rött vin
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Smält smöret och rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja utan att det tar färg. Smula ner köttfärsen och bryn tills färsen är genomstekt. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Späd med krossade tomater och vin. Hacka de soltorkade tomaterna grovt och tillsätt dem.Låt såsen koka cirka 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Sätt ugnen på 210 grader. Smörj en ugnsfast form och varva lasagneplattor med bechamelsås och köttfärssås. Låt första och sista lagret vara bechamelsås. Avsluta med riven ost. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter. Servera med en sallad.