Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Min bästa kladdkaka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Enkla, tydliga smaker i denna klassiska kladdkaka som görs helt utan vetemjöl! Låt den helst vila en dag i kylskåpet innan den skärs upp.

Ingredienser

1 8 bitar
  • 1 dl starkt kaffe
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Smält chokladen i kaffet i vattenbad. Tillsätt smöret lite i taget. Var noga med att få bort alla smörklumpar.
  3. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Ställ in i ugnen på 175 grader cirka 35-40 minuer.
  4. Låt den svalna och ställ i kylen. Servera efter någon dag!
3 kommentarer om "Min bästa kladdkaka"
  • Ildi
    Ildi

    Vad gör man med vetemjölet? Kastar man det i ansiktet på dom som skall äta den?

    • Jonny B
      Jonny B
      svar till Ildi

      Fick du veta vad du skulle göra med vetemjölet? Tar gärna emot tips!

      • Mitt Kök
        Mitt Kök
        svar till Jonny B

        Hej Jonny! Mjölet kan du skippa, den här kladdkakan görs utan mjöl. Jag har rättat till receptet så att det stämmer. Lycka till med bakningen! Hälsningar Patricia på Mitt kök