Spara recept & följ matvänner

Min bästa kladdkaka

EVA HILDÉN SMITH
Foto: EVA HILDÉN SMITH

Enkla, tydliga smaker i denna klassiska kladdkaka.

Taggar: choklad, fest, bakat, dessert
1
Ingredienser
  • 1 dl starkt kaffe
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  1. Vispa ägg och socker.
  2. Smält chokladen i kaffet i vattenbad tillsätt smöret lite i taget. Var noga med att få bort alla smörklumpar.
  3. Blanda chokladsmeten i ägget och sockret. Ställ in i ugnen på 175 grader cirka 35-40 minuer.
  4. Låt den svalna och ställ i kylen. Servera efter någon dag!

1 kommentar om "Min bästa kladdkaka"

  1. Ildi
    Ildi
    2014-11-08 21:52

    Vad gör man med vetemjölet? Kastar man det i ansiktet på dom som skall äta den?

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!

Vill du prenumerera på magasinet Mitt kök?

Här hittar du ett toppenbra erbjudande!

Nya recept och tips på vad du kan göra med chiafrön

Hälsosammare än så här blir det inte!

Hashtagga #mittkök på Instagram och Facebook

Vi vill se dina mat- och bakbilder! 

TV: Mitt kök: Roy Fares bakar pekannötsbrownie

Vad är det för skillnad på kladdkaka och brownie egentligen? Roy Fares bakar en pekannötsbrownie och reder ut vad som är vad i morgonens Mitt kök bakar.

Kolla in Ulf Elfvings blogg

Matfantasten bloggar på Mitt kök!

Bloggen för alla ölälskare

Joel Linderoth ger dig bästa tipsen.

Malin Winqvists matblogg

Matinspiration från London.