Spara recept & följ matvänner

Min bästa kladdkaka

EVA HILDÉN SMITH
Foto: EVA HILDÉN SMITH

Enkla, tydliga smaker i denna klassiska kladdkaka.

Taggar: choklad, fest, bakat, dessert
1
Ingredienser
  • 1 dl starkt kaffe
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  1. Vispa ägg och socker.
  2. Smält chokladen i kaffet i vattenbad tillsätt smöret lite i taget. Var noga med att få bort alla smörklumpar.
  3. Blanda chokladsmeten i ägget och sockret. Ställ in i ugnen på 175 grader cirka 35-40 minuer.
  4. Låt den svalna och ställ i kylen. Servera efter någon dag!

1 kommentar om "Min bästa kladdkaka"

  1. Ildi
    Ildi
    2014-11-08 21:52

    Vad gör man med vetemjölet? Kastar man det i ansiktet på dom som skall äta den?

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!