Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mickes citron- och dillsill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Mickes citron- och dillsill
Michael Hoffman

Krämig sill med frisk citronsmak.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 brk inläggningssill eller 5-minuterssill
  • 3 dl creme fraiche
  • 2.5 dl gräddfil
  • 2 st citroner, ekologiska
  • 1 knippe dill

Så här gör du

  1. Koka en 1-2-3 lag till sillen (1 del ättika 12%, 2 delar socker, 3 delar vatten) om du inte använder 5-minuterssill. Låt stå i en till två dagar i lagen först om du kokar själv.
  2. Blanda ihop creme fraiche och gräddfil och riv ner skalet från båda citronerna. Pressa i saften och skär ner dillen och ta i den. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Skär ner sillen i lagom bitar och lägg ner i såsen och låt den dra sig i kylen under natten.
  4. Sillen håller ca två veckor i kylen.
Du kanske även gillar