Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexikansk tacogratäng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 76 st har redan röstat

Tacofest! En krämig tacogratäng serveras med guacamole, sallad och tortillachips. Recept ur “Buffé – pajer, plock och en smak av medelhavet” av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.

Ingredienser

12 bufféportioner
  • 2 kg nötfärs
  • 4 + 2 msk olivolja
  • 4 påsar tacokryddmix
  • 6 paprikor, blandade färger
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 g majskorn
  • 800 g krossade tomater
  • 10 dl crème fraiche
  • 4 dl majonnäs
  • 4 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar

Servering

  • guacamole
  • tortillachips
  • blandsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek nötfärsen i omgångar i 4 msk olivolja tillsammans med tacokryddmixen, tills färsen fått fin färg och är genomstekt. Lägg över färsen i två ugnsformar, cirka 26 centimeter i diameter.
  3. Skär hälften av paprikorna i ringar och lägg dem åt sidan. Strimla resterande paprikor. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  4. Fräs paprikastrimlor, gul lök, vitlök och majskorn i 2 matskedar olivolja på medelhög värme under omrörning tills grönsakerna mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i cirka 15 minuter.
  5. Blanda grönsakssåsen med färsen i ugnsformarna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar. Bred ut ostkrämen över färssåsen.
  6. Grädda gratängerna mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Servera tillsammans med guacamole, tortillachips och blandsallad.