Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexikansk soppa med quesadillas

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Min favorit chili chipotle smaksätter soppan. Varma quesadillas fyllda med mozzarella är det perfekta tillbehöret.

Ingredienser

4 portioner

Soppa

  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor
  • 1 st röd lök
  • 3 st vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 2 tsk hel kummin
  • 2 tsk oregano
  • 1 msk chipotlepasta
  • 8 dl kycklingbuljong (fond + vatten)

  • 1 färsk koriander
  • 100 g babyplommontomater

  • salt och peppar
  • 1 msk koncentrerad tomatpuré


Quesadillas

  • 8 st majstortillas
  • 200 g buffelmozzarella
  • 40 g parma
  • 0,5 st fin strimlad röd chili
  • salt och peppar
  • en god olivolja.

Så här gör du

  1. Rosta kumminfröna i en torr panna. Skala och hacka löken. Fräs på medelvärme i ca 5 min med salt. Tillsätt kumminfrön och oregano. Fräs ytterligare 2 min. Blanda ner tomatpure, chipotlepasta och fräs ca 3 min så all tomat och chili smak kommer fram. Skölj av bönorna. Häll ner krossadetomter, buljong och avrunna bönor. Koka upp. Sänk värmen och sjud i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Vid servering toppa med delade tomater och koriander.
  2. Ta fram majstortillan. Ringla olivolja över 4 st. bröd. Fördela ost, skinka och chili över bröden. Lägg på resterande 4 bröd och tryck till. Värm en panna och stek tortillan på medelvärme till osten har smält. Vid servering dela quesadillan i tårtbitar. Mums!