Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexikansk sallad

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

En matig och samtidigt lätt sallad. De vita bönorna går bra att byta ut mot kikärtor eller andra torkade bönor.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g brytbönor
  • 300 g majskorn
  • 350 g stora vita bönor
  • 100 g färsk spenat
  • 50 g saltade cashewnötter
  • 2 avokado

Limedressing

  • 0 ,5 dl olivolja
  • 1 lime, saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka brytbönorna i en till två minuter. Skölj med kallt vatten. Dela dem eventuellt i mindre bitar.
  2. Blanda brytbönor med majskorn, bönor, spenat och nötter. Gröp ur avokadon och skär i bitar och blanda i.
  3. Dressing: Blanda olja med limesaft. Finhacka vitlöken och rör i. Smaka av med salt och peppar. Häll över dressingen just före servering.