Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexikansk kyckling- och ostpaj

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En god mexikansk paj med kyckling och ost. Pajen får lite kryddig hetta när du tillsätter chilipeppar.

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl (300 g) mjöl
  • 1 msk smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 125 kokande vatten
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 grön chilipeppar, urkärnad och finhackad
  • 4 ägg
  • 4 nävar spenat, hackad
  • 2 kycklingbröst, kokta och skurna i små bitar
  • 4 msk hackad färsk koriander
  • 2 dl (200 g) riven ost

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Lägg mjölet i en skål och knåda in smöret tills det blir smuligt. Tillsätt bakpulver och salt och rör ner precis så mycket kokande vatten att det blir till en deg. Vänd upp degen på en mjölad yta och knåda i 5 minuter, lägg den sedan i en oljad skål medan du gör fyllningen.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull och koka försiktigt löken tills den är mjuk men inte brun. Tillsätt vitlök och chilipeppar och stek i 2 minuter och ta sedan bort kastrullen från värmen.
  4. Kavla ut degen så tunt som möjligt på ett mjölat bakbord och klä en smord djup pajform cirka 20 centimeter i diameter.
  5. Vispa upp äggen och blanda ner lökblandningen, spenat, kyckling och koriander. Krydda med salt och peppar och häll i pajformen.
  6. Strö över osten och grädda i ugnen i 30-40 minuter eller tills den blivit gyllen-brun. Låt svalna lite i formen innan du stjälper upp den. Servera varm eller kall.