Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexikansk “grilled chicken sandwich” med guacamole och chipotlemajonnäs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Mexikansk “grilled chicken sandwich” med guacamole och chipotlemajonnäs
CHRISTINA SUNDIEN

Mexikansk smaksensation. Oerhört gott.

Ingredienser

1 portion
  • 4 surdegsbröd
  • 3 kycklingbröst (gärna majskyckling med skinnet kvar)
  • Mexikansk kryddblandning
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 handfull blandade tomater, delade
  • 1 lime, delad i fyra
  • 1 koriander
  • Guacamole
  • Chipotlemajonnäs

Mexikansk kryddblandning

  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 kryddmått chiliflakes
  • ½ tsk salt
  • ½ msk olivolja

Chipotlemajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 tsk chipotlepasta (beroende på hur stark du vill ha den)
  • 2 ,5 dl matolja

Guacamole

  • 2 avokado
  • ½ grön chili, fint hackad
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 lime, saften
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Lägg kycklingen i en skål och blanda med kryddblandningen.
  2. Grilla kycklingen på båda sidor tills den är genomstekt.
  3. Låt vila några minuter innan du skär upp den.
  4. Rosta brödet, klicka på guacamole, lägg på tomat, lök och kyckling. Servera med lime, koriander och chipotlemajonnäsen.
  5. Ta ut allt ur kylen ca 30 min innan du börjar med majonnäsen, så att alla ingredienser har samma temperatur.
  6. Blanda äggulor, dijonsenap och vinäger, tillsätt sedan oljan droppvis under konstant vispning. Blanda i chipotlepastan till önskad styrka och smaka av med salt.
  7. Dela och kärna ur avokadon, mosa lätt med en gaffel och blanda med de andra ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Du kanske även gillar