Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexikansk burgare med hemmagjorda pommes frites

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

För vår del har ju grillpremiären redan ägt rum för länge sedan och denna hamburgare kan jag verkligen rekommendera, varför inte redan idag?

Ingredienser

4 portion

Burgare:

  • 800 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 droppar tabasco
  • 2 tsk chipotlekrydda
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 cheddarost, amerikansk färdigskivad för burgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 msk guacamole
  • 4 krispsalladsblad
  • 4 bifftomat
  • 4 rödlök
  • 4-8 baconskivor
  • 4-8 tsk stark senap
  • 4-8 tsk ketchup

Hemmagjorda pommes frites:

  • 4 bakpotatisar
  • 5 msk matolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Burgare: Blanda färsen med pressad vitlök, finriven lök, äggulor, dijonsenap, tabasco, chipotlekrydda, flingsalt och svartpeppar.
  2. Forma färsen till 4 burgare och grilla dem på hög värme i ca 3 minuter på varje sida, sänk sedan grillen till medel värme och låt burgarna grilla klart ca 10 minuter.
  3. Knapergrilla baconet på medelvärme i ca 10 minuter.
  4. Stäng av grillen och lägg en skiva ost ovanpå varje hamburgare och låt den smälta.
  5. Grilla hamburgerbröden på eftervärmen.
  6. Bred guacamole på bottenbrödet och lägg ett salladsblad ovanpå, lägg på burgaren, bacon, skivad tomat, rödlök, senap, ketchup och bröd.
  7. Hemgjorda pommes frites: Tvätta potatisen och skär den med skal i stavar till pommes frites och skölj stavarna i vatten. Låt dem torka och sprid sedan ut dem på en oljad plåt.
  8. Ringla över matolja och salta, blanda noga.
  9. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 60 minuter.