Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mexikansk 
­tacopaprika

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Att göra sina tacos i paprikor är betydligt godare än att göra i bröd.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 paprikor, orange

  • 1 rödlök

  • 1/2 squash

  • 1 msk smör

  • 500 g nötfärs
  • 
1 påse tacokrydda, 40 g

  • 1/2 dl vatten

  • 2 dl västerbottensost
  • 
8 små pärltomater
  • 
lite stark jalapeño

  • 1 dl gräddfil

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela ­paprikorna och gröp ur kärnhusen. Lägg paprikorna på en ugnsplåt.

  2. Skala och finhacka lök. Riv squash grovt.

  3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen några minuter. Lägg ner lök (men spara lite till topping), squash och tacokrydda. Häll över vatten och låt steka några minuter. Blanda ner osten och fördela blandningen i paprikahalvorna.

  4. Grädda i ugnen i 20 minuter.

  5. Dela tomaterna och fördela dem på paprikorna. Strö på lite rödlök och lägg på jalapeño och gräddfil.