Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Melonsallad med räkor
 och parmesandressing

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Servera en somrig räksallad i portionsskålar tillsammas med knapriga crostini.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg räkor med skal

  • 1 liten melon

  • 2 salladslökar
  • 1/2 
gurka

  • 3 tomater

  • 1 röd chilifrukt

  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta

  • pressad saft av 1/2 citron

  • 3 msk olivolja

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • 1 kruka bladsallad

  • citron till garnering


Parmesandressing

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • röd chili, hackad
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Till servering

  • crostini

Så här gör du

  1. Skala räkorna. Skär bort skalet­ på melonen och skär den i bitar. Strimla löken. Kärna ur gurkan­ och skiva. Kärna ur tomater och skär i mindre bitar. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Blanda alla ingredienser till salladen. Salta och peppra.
  3. Dressing: Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bottna ett fat med grönsallad och fördela räksalladen över. Garnera med citronklyftor. Servera med parmesandressing och crostini.