Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Melonsallad med grillad lök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Melonsallad med grillad lök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Söt och fräsch melon och lite salt fetaost är en fin smakkombination. Den här salladen är läcker att äta som den är eller som tillbehör till grillat nötkött, fläskkött eller kyckling.

Ingredienser

4 portioner
  • ¼ vattenmelon
  • 1 romansallad
  • 1 endivesallad
  • 150 g fetaost
  • 2 silverlökar eller gula lökar
  • olja till grillning
  • salt
  • svartpeppar, mald
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 dl picklad jalapeño – se recept nedan
  • 1 kruka oregano eller basilika
  • 4 msk olivolja
  • eventuellt 1–2 msk balsamvinäger

Picklad jalapeño (1 burk)

  • 1 dl ättika
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 jalapeño
  • 1 röd färsk chili
  • 1 tsk senapsfrön

Så här gör du

  1. Picklad jalapeño: Vispa ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva jalapeño och chili. Lägg skivorna i en burk, varva med senapsfröna och häll på lagen, sätt på locket. Låt stå och dra i minst ett par timmar. Förvara i kylen.
  2. Skär vattenmelonen i kuber.
  3. Ansa och dela upp bladen på salladen, lägg salladsbladen i en stor skål eller på ett stort fat.
  4. Skär fetaosten i tärningar. Lägg i vattenmelonbitarna i skålen och strö över fetaosten.
  5. Skala och skär löken i tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja och grilla skivorna på grillen eller i grillpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra.
  6. Lägg löken på salladen och strö över oliverna, jalapeño och garnera med oregano. Ringla över olivolja och eventuellt balsamvinäger.
Du kanske även gillar