Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Meloncarpaccio med gorgonzola & pinjenötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Frisk melon, smakrik gorgonzola och rostade nötter är verkligen en härlig kombination. Det är viktigt att melonen är solmogen och fylld av smak. Carpaccion passar också bra som en liten plockrätt tillsammans med ett glas vitt vin.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 små meloner, till exempel ogen eller cantaloupe
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk strösocker
  • ½ msk pressad citron
  • cirka 150 g gorgonzola
  • cirka ½ dl pinjenötter

Så här gör du

  1. Koka upp vin och socker. Ta från värmen och blanda i citronsaften. Låt kallna.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.
  3. Kärna ur och skär melonen i tunna klyftor. Skär bort skalet. Lägg upp på tallrikar, skeda över lagen och låt marinera en stund.
  4. Servera med en skiva gorgonzola på melonen och strö över nötterna.