Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Melon med marinerade bär & syrad vispgrädde


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Att syra vispgrädde är enkelt, du blandar den helt enekelt med en klick filmjölk eller yoghurt och låter den stå i rumstemperatur. Detta ger grädden lite djupare smak. Lukta på den efter 12 timmar, om du vill kan du bromsa syrningen redan nu genom att ställa in den i kylen, men den modige fortsätter att syra i 1-2 dygn. Dock finns det risk att grädden då får mögelostkaraktär. Desserten blir självklart väldigt god med vanlig, osyrad grädde också.


Ingredienser

2 portioner


Syrad vispgrädde:


  • 1 dl vispgrädde

  • 1 tsk yoghurt eller filmjölk

  • Till servering:

  • 1 mogen galiamelon
  • 
150 g jordgubbar

  • 75 g hallon

  • 2 msk outspädd flädersaft


Så här gör du

  1. Syrad vispgrädde: Blanda vispgrädden med yoghurt eller filmjölk. Häll upp i en burk med lock och låt stå i rumstemperatur i 12-48 timmar. Ställ in i kylen när du tycker att den luktar lagom syrligt. Vispa upp lätt före serveringen.

  2. Servering: Dela melonen på mitten och skrapa ur fröna. Skär av lite av botten så att melonskålarna står stabilt. Gröp ur melonköttet med ett kuljärn.

  3. Rensa jorgubbarna och skär dem i mindre bitar. Fördela dem i melonskålarna tillsammans med hallon och melonkulor. Skeda över den outspädda flädersaften. Servera med syrad, lättvispad grädde eller vanlig grädde.