Spara recept & följ matvänner

Pastìtsio med Melker Andersson

JOHAN ADELGREN
Foto: JOHAN ADELGREN
Kändisarnas bästa
Bästa recepten från kändisar från alla håll och… Läs mer

Stjärnkrögaren Melker Andersson har full agenda och lagar nästan aldrig mat hemma. Men när han väl gör det kan det bli en grekisk makaronilåda – recept kommer här!

Taggar: köttfärs, pasta, Grekland
1
Ingredienser
  • 300 g långa makaroner eller penne

Köttfärssås
  • 
500 g köttfärs
  • 
2 gula lökar, finhackade
  • 
4 vitlöksklyftor, rivna

  • 2 msk olivolja
  • 
1 burk krossade tomater
  • 
1 msk tomatpuré

  • 1 tsk pimientopulver, eller starkt paprikapulver

  • 1 tsk kanel
  • 
1 msk hackad rosmarin
  • 
1 1/2 dl vitt vin
  • 
salt och svartpeppar
  • 
1/2 dl vetemjöl

  • 1/2 dl olivolja
  • 
5 dl mjölk, värmd

  • 2 ägg, uppvispade

  • 2-3 dl riven riven kefalotyri, eller annan smakrik hårdost, spara 1 dl till att strö över lådan

  • salt och svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop mjöl och olivolja till ostsåsen i en kastrull. Tillsätt den varma mjölken under omrörning. Koka upp. Låt småkoka minst 10 minuter tills såsen tjocknat.

  3. Tillsätt uppvispade ägg, riven ost, salt och peppar. Låt svalna.

  4. Stek köttfärs, lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt tomatkrosset, tomatpuré, kryddor och vin. Låt småkoka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  5. Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av och kyl under kallt vatten. Varva pasta, köttfärssås och ostsås i en smord ugnsfast form, avsluta med ostsås. Strö riven ost över.

  6. Baka i ugn i cirka 40 minuter tills den är gyllenbrun.

HEJ MATVÄN!

Vill du tipsa, berömma eller bara säga något? Logga in eller bli medlem. Det går snabbt och är gratis!

Här hittar du godaste recepten på pulled pork

Bästa tipsen för vår favoriträtt!

Hashtagga #mittkök på Instagram och Facebook

Vi vill se dina mat- och bakbilder! 

5 anledningar att äta ingefära

Hjärtat, hjärnan, magen och lederna kommer att älska dig!

Så gör du pulled pork extra gott

Kocken Elisabeth Johansson ger sitt bästa tips!

Fräsch och god ingefärssmoothie

Ett perfekt sätt att få i sig den nyttiga och goda ingefäran på!

Enkel och god röra till pulled pork

Elisabeth Johansson är expert på läckra röror!

TV: Mitt kök: Jenny Walldén lagar frasig thaikyckling

Jenny Walldén lagar frasig thaikyckling. 

Kolla in Ulf Elfvings blogg

Matfantasten bloggar på Mitt kök!

Bloggen för alla ölälskare

Joel Linderoth ger dig bästa tipsen.

Malin Winqvists matblogg

Matinspiration från London.

Fläskfilé – passar alla tillfällen

Fläskfilé i gryta, gratäng, pasta och helstekt!

Hemgjord pizza är det bästa

Goda recept som inspirerar till den godaste pizzan!

Så ser du om pumpan är mogen

3 enkla tips att se om pumpan är redo att användas!

Så gör du den godaste pizzadegen

Enkla recept med och utan jäst!

Klassisk kålpudding med köttfärs

Glöm inte kålpuddingen! En svensk succé. 

Nu finns Mitt kök som app också

Spara dina favoritrecept och du har dem alltid med dig!