Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Medelhavspaj

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

En vegetarisk paj att äta varm eller kall.

Ingredienser

1 paj (24 cm)

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 dl kvarg
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 250 g bladspenat (fryst)
  • 
2 hackade vitlöksklyftor
  • 
2 schalottenlökar, finhackade
  • 
200 g chèvre

  • 10 körsbärstomater i halvor
  • 20 kärnfria kalamataoliver
  • salt och nymald svartpeppar
  • olivolja att fräsa i

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk (välj själv hur mycket du vill ha av varje)
  • salt

Så här gör du

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet och grädda cirka 10 minuter.
  3. Fräs löken i olivolja och tillsätt spenaten. Låt fräsa några minuter. Salta och peppra.
  4. Lägg spenatfräset i pajskalet och lägg i oliver och tomathalvor. Bryt getosten och strö den över. Avsluta med äggstanningen och grädda pajen mitt i ugnen cirka 35 minuter.
Du kanske även gillar