Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mazarinpajer med kokos & hallon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Glutenfria portionspajer på kokos- och sojamjöl. En god avslutning på exempelvis en soppmiddag.

Ingredienser

  • 3 dl kokosmjöl
  • 1 ⁄2 dl sojamjöl
  • 150 g smör, kallt skuret i tärningar
  • 1 ägg

Fyllning

  • 100 g mandelmassa
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl råsocker eller kokossocker
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1 citron, finrivet skal
  • 150 –200 g hallon, till dekorering

Till servering

  • vaniljglass eller lättvispad grädde.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till pajbotten i en matberedare och mixa till en deg.
  3. Låt degen vila i kylen i 1 timme.
  4. Tryck ut degen i formarna och nagga bottnarna med en gaffel. Låt formarna vila i kylen i minst 1 timme.
  5. Grädda i 12 minuter.
  6. Riv mandelmassan fint. Vispa ihop alla ingredienser till mazarinfyllningen. Fördela i pajskalen och lägg på hallon. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter tills pajerna fått en fin, gyllenbrun yta.
  7. Servering
  8. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.