Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mazariner – gott och enkelt recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

En klassisk mazarin sitter aldrig fel. Självklart har kakdrottningen Birgitta Rasmusson ett riktigt bra recept på dessa goda kondisbitar, som inte bara smakar ljuvligt gott utan även väldigt enkla att göra!

Läs också: Bli expert på mazariner på 3 minuter

Ingredienser

18 st

Mördeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 1/2 msk socker
  • 1/2 ägg

Fyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 1/2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl väl avrunna hallon

Garnering

  • 2 dl florsocker och lite vatten
  • Mazarinformar

Så här gör du

  1. Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl.
  2. Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
  3. Undertiden görs fyllningen. Riv mandelmassan ner i en skål. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen.
  4. Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler.
  5. Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen.