Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matjessillfrestelse

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 200 g matjessillfilé
  • 0,5 st rödlök, hackad
  • 2 st ägg, kokta och hackade
  • 200 g färskpotatis, kokt och delad i tärningar
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk citron, pressad saft från
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • salt, svartpeppar

Servera med:

  • tunt knäckebröd, (Olof Wikor eller liknande)
  • 50 g löjrom
  • dill och gräslök

Så här gör du

  1. Skiva matjessillfiléerna tunt. Blanda samman sill, rödlök, ägg, potatis, majonnäs, crème fraiche, citron, gräslök i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylen till serveringen.
  2. Klicka röran på bitar av knäckebröd och toppa med löjrom och dill och skivad gräslök. Servera genast.