Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matiga muffins med majs och fetaost

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Goda till soppa, till sallad eller som ett rejält mellanmål.

Ingredienser

8 portioner
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl fil eller yoghurt
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 purjolök, i bitar
  • 2 dl majskorn

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Häll i mjölblandningen.
  4. Rör i fetaost, lök och majs.
  5. Häll ner smeten i muffinformar och baka i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.