Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mascarponemousse med amarettikex

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fräsch och luftig mousse med citron och vanilj som varvas med krossade mandelkex.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl pressad citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 125 g mascarpone
  • 10 –12 amarettikex

Till garnering

  • färska hallon
  • mynta

Så här gör du

  1. Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över vattenbad och tillsätt citronsaft.
  2. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta från värmen och rör tills äggkrämen svalnat.
  3. Vispa grädden med vaniljfrö och citronskal.
  4. Blanda först ner mascarponen i äggkrämen. Vänd därefter försiktigt ner grädden i krämen med luftiga tag.
  5. Krossa kexen grovt. Varva mousse och kex i glas. Spar lite av kexen till garnering.
  6. Låt moussen stå till sig i kylen, i cirka 3 timmar. Strö över lite kex och toppa med hallon och myntablad vid servering.