Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marsipanägg – recept på påskgodis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Recept på urläckert påskgodis i form av marsipanägg! Rulla pastellägg fyllda med nougat och bjud till kaffet. Perfekt till påskbordet.
Fler goda recept på påskgodis hittar du här!

Ingredienser

20 stycken
  • 125 g nougat
  • 500 g marsipan
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl strössel
  • karamellfärg
  • florsocker

Så här gör du

  1. Rulla nougaten i 20 runda små kulor. Ställ kallt cirka 15 minuter så att de stelnar.
  2. Färga marsipanen i valfri färg. Marsipanen kan vara lättare att jobba med om man strör florsocker över bakbordet.
  3. Dela marsipanen i 20 bitar och täck runtom nougatkulorna. Forma till små ägg.
  4. Smält chokladen över vattenbad.
  5. Doppa äggen i choklad och strö över strössel. Lägg på bakplåtspapper och ställ kallt så att chokladen stelnar.