Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marshmallows
 – lättlagat recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Hemgjorda marshmallows är ett roligt godis att bjuda på till påsk och fint att lägga i ditt påskägg. Det här är ett enkelt recept, men det är viktigt att man läser igenom hela receptet, tar fram all utrustning samt mäter upp alla ingredienser innan man börjar. Då kan man arbeta snabbt och smidigt för ett lyckat resultat.
För fler recept på påskgodis kollar du här!

Ingredienser

40 stycken

  • 18 gelatinblad

  • 400 g socker

  • 2 dl vatten

  • 15 g glykos

  • 2 äggvitor

  • 1/2 dl florsocker

  • 1/2 dl majsena

  • 1 grön polkagris eller 1 burk hockeypulver eller 1 msk lakritspulver


Så här gör du

  1. Blanda och sikta majsena samt florsocker i en bunke. Häll hälften av blandningen i den form som du ska gjuta dina marshmallows i, och skaka runt så att botten och kanter täcks av blandningen.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  3. Koka upp socker, vatten och glykos i en kastrull med en termometer tills den når 135 grader. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner de urkramade gelatinbladen.

  4. Vispa äggvitorna till ett skum i en rostfri bunke.

  5. Häll den varma sockerlagen i en tunn stråle över marängskummet med vispen på hög hastighet och fortsätt att vispa i 2-3 minuter.

  6. Tillsätt polkagriskross eller salt hockeypulver.

  7. Sänk hastigheten något och fortsätt att vispa tills marängen når rumstemperatur. Den ska vara fast och vit när den är klar. Om den känns lös, höj hastigheten på vispen och fortsätt att vispa till den blir fast.

  8. Häll över marängen i formen och pudra toppen med florsockerblandningen. Låt stelna i någon timma.

  9. Pudra en vass kniv med florsockerblandningen och skär marshmallows i munsbitar. Pudra dem med florsockerblandningen och förvara i en burk, håller i cirka 1 vecka.