Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marinerad fläskfilé med haricots verts

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Marinerad fläskfilé med haricots verts
Hans Desser

LCHF. Fläskfilé är tacksam att tillaga och i ugn blir det extra bra. Den smakrika marinaden ger en festlig ton och köttet går bra att servera varmt, ljummet eller kallt.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • en kruka färsk basilika
  • 3 –4 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 300 g haricots verts
  • 1 liten burk svarta oliver
  • 120 g chèvreost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Stek filén i rikligt med smör så att den får en fin stekyta. Salta och peppra.
  3. Lägg filén på en ugnsfast form i ugnen. Använd gärna stektermometer. Stek till innertemperatur är 70 grader. Ta ut filéerna ur ugnen och täck med ugnsfolie.
  4. Hacka basilikan och skiva vitlöksklyftorna tunt. Blanda olivolja, balsamvinäger, vitlöksskivorna och basilikan.
  5. Skär filéerna i lite drygt 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka i formen.
  6. Häll över tomat- och vitlöksmarinaden och låt köttet marineras minst en halvtimme.
  7. Servera med kokta haricots verts, oliver och smulad chèvre.
Du kanske även gillar