Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marängtårta med grädde och hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 392 st har redan röstat
Marängtårta med grädde och hallon
Olle Lindfors

Marängtårta på det godaste sättet. En populär tårta och passar perfekt till studenten och midsommar. Eller till vilken fest som helst egentligen!

Vi har receptet på marängtårta med citrongrädde och hallon som kommer att göra succé!

Ingredienser

12 bitar

Botten:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 st äggulor
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Maräng:

  • 5 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 50 g pinjenötter

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • 0,5 l hallon, cirka

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
  3. Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
  4. Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter. Bred över marängen toppigt. Strö på pinjenötterna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan med en pannkaksspade och låt den sedan kallna på pappret.
  6. Lägg ihop tårtan: Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan. Garnera gärna med extra hallon.
2 kommentarer om "Marängtårta med grädde och hallon"
Du kanske även gillar