Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kikärtsmaränger

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Va?! Maränger utan ägg? Ja, faktiskt!

Så go ahead och bjud alla dina veganpolare eller äggallergiker på en wicked marängswiss, nu finns det inget som hindrar dig! Om du vill se hur vi gjorde så kika in den här videon.

Ingredienser

40 maränger
  • 3/4 dl spad från en burk kikärtor (obs utan salt i)
  • 0,5 krm ättika 24%
  • 1 dl socker

Så här gör du

  1. Vispa spadet med ättikan tills det är fast som vispad äggvita. Med andra ord - vågar du vända skålen över huvudet?
  2. Vispa ner sockret en-två matskedar åt gången tills smeten är smidig och glansig.
  3. Klicka ut teskedsstorlek på en plåt med bakplåtspapper på, eller spritsa vackra toppar. Ett annat tips är att bre ut ett jämnt lager, ca 3 mm tjockt, så kan du krossa det i vackra flak sedan.
  4. Grädda i ugn i 60 min i 100 grader, flaket något kortere tid. Marängerna stelnar när du tar ut dem. OBS - Förvaras genast när de svalnat i en tätslutande burk annars blir de mjuka och klibbiga av luftfuktigheten.