Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maränger med choklad & kokos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Marmorerade marängberg som imponerar på både stora och små. Lättare att göra än du kanske tror.

Ingredienser

  • 2 1 ⁄2 dl äggvita
  • 3 1 ⁄4 dl strösocker
  • 2 dl kokossocker
  • 75 g mörk choklad, 64–70 procents kakaohalt
  • 2 msk kokosflingor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, socker och kokossocker i en rostfri bunke.
  3. Ställ bunken i vattenbad (en kastrull med cirka 5 centimeter kokande vatten i botten).
  4. Värm marängsmeten till 55–60 grader under vispning. Kontrollera temperaturen med en digital termometer.
  5. Ta bort bunken från det varma vattenbadet. Vispa marängsmeten med elvisp tills den kallnat.
  6. Hacka och smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Vänd ner chokladen hastigt i marängsmeten så att den blir marmorerad.
  7. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i 30 ”toppar” på en plåt med bakplåtspapper. Strö över kokosflingor. Grädda marängerna mitt i ugnen i 35–40 minuter. Marängerna ska vara lite sega i mitten men släppa från bakplåtspapperet. Om de inte gör det kan man låta dem stå kvar i ugnen i ytterligare 10 minuter på 100 grader.
  8. Ta ut marängerna och låt dem svalna på plåten.