Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mangoyoghurt med hemrostad granola

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Granola är rostad müsli som smakar gott till egen smaksatt yoghurt. Gör gärna granolan i större sats så räcker den till fler frukostar.

Ingredienser

4 PORTIONER

Mangoyoghurt

  • 1 mogen, mango
  • 8 dl lättyoghurt

Hemrostad granola

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1 ⁄4 dl solroskärnor
  • 1 ⁄4 dl pumpakärnor
  • 1 ⁄4 dl hasselnötter
  • 1 ⁄4 dl valnötter
  • 1 ⁄4 dl sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vatten

Fruktsallad

  • 1 ⁄2 liter jordgubbar
  • 1 äpple
  • 1 blodgrapefrukt

Surdegsknäckemackor

  • 4 surdegsknäckebröd
  • 4 skivor mager ost
  • Bregott mellan
  • 4 små tomater
  • smörgåskrasse

Så här gör du

  1. Mangoyoghurt: Skala mangon och mixa den med en mixerstav. Blanda ner yoghurten. Om mangon är stor, spar lite och skär ner i fruktsalladen.
  2. Hemrostad granola: Sätt ugnen på 165 grader.
  3. Blanda alla gryn, frön och nötter.
  4. Smält rapsoljan och blanda med honung och vatten.
  5. Häll ut grynblandningen på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Häll på vätskan och blanda runt.
  7. Fördela allt över hela plåten.
  8. Rosta mitt i ugnen cirka 25-30 minuter. Vänd runt då och då.
  9. Fruktsallad: Skala och skär frukten i 2×2 cm bitar.
  10. Surdegsknäckemackor: Bred bröden, lägg på ost, skivad tomat och krasse.
  11. Häll upp mangoyoghurt i tallrikar. Fördela fruktsalladen och granolan över. Servera med surdegsknäckemacka.