Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mangocheesecake med lime & kokos

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En enkel och snabbfixad kaka med krämig fyllning.

Ingredienser

8-10 portioner

Pajbotten

  • 300 g Digestivekex
  • 150 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk mald kardemumma

Fyllning

  • 2 dl Philadelphiaost
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 2 dl florsocker
  • 3 lime
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 mogen mango

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör kexen i en matberedare. Smält smöret. Blanda ner smöret med sirap och kardemumma. Kör samman och lägg i en pajform.
  3. Grädda pajen i cirka 10 minuter mitt i ugnen tills pajskalet fått aningen färg. Ställ att svalna.
  4. Vispa Philadelphiaost med yoghurt och florsocker till en slät blandning. Tvätta limen noga och riv ner skalet från 2 lime, spara lite till dekoration. Pressa ner saften från 3 lime och blanda.
  5. Fyll det kalla pajskalet med krämen. Plasta och ställ i kylen i cirka 30 minuter.
  6. Rosta kokosen gyllenbrun i en torr panna.
  7. Skala och skär mango i mindre bitar. Dekorera pajen med mangobitar, rostade koksflingor och limeskal.