Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mangobowl med kokos

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Min favorittopping, helst tillsammans med mango, är de stora kokoschipsen. De ger en sån skön textur tillsammans med den lena krämen. Vill du ha bowlen ännu krämigare kan du använda bara kokosgrädden. För en kall variant, välj fryst mango.

Denna härliga bowl är hämtad ur boken “Superfood boost” av Erica Palmcrantz Aziz.

Ingredienser

2 portioner
  • 3 bananer
  • 125 g fryst mango eller 1 dl torkad, blötlagd
  • 2 dl (1⁄2 burk) kokosmjölk
  • en nypa vaniljpulver
  • ev. citronolja eller rivet citronskal

Topping

  • 12 färska jordgubbar
  • 2 msk raw kokoschips
  • rivet skal av en citron

Så här gör du

  1. Om du använder torkad mango blötlägger du den i vatten i 2–8 timmar. Mixa alla ingredienser till en len kräm och lägg upp i skålar. Toppa med skivad banan och skivade jordgubbar, kokoschips och citronskal.