Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelmusslor med chokladtryffel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

“Små möra mandelmusslor fyllda med chokladtryffelsmet. Om du bara vill göra ett par stycken så är det lätt att tumma ihop degen för hand. När det är stor sats, så är det enklare i matberedare.”
 – LCHF

Ingredienser

12 stycken
  • 12 små metallformar
  • 3 dl mandelmjöl
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Till dekoration:
  • grädde, choklad och gojibär

Så här gör du

  1. Mixa snabbt ihop mandelmjöl, äggulor, salt och smör i matberedare. Stanna maskinen när degen börjar smula sig och fös ihop den för hand. Forma till en smidig deg och rulla ut till en avlång rulle som sedan lätt kan skäras i skivor och fördelas i metallformarna. Svep in degen i plast och förvara svalt.
  2. Koka upp 1 dl grädde och låt koka någon minut. Drag kastrullen av värmen och rör ned chokladen tills den har smält och är helt slät. Rör ned smöret.
  3. Ställ åt sidan tills pajerna är klara.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skär degen i 12 skivor. Tumma ut dem i formarna. Grädda i 6-7 minuter eller tills degen fått fin färg.
  6. Tag ut dem och fyll på med tryffelmassa. Ställ alltsammans kallt en stund när pajerna har svalnat, så tryffelmassan hinner stelna.
  7. Dekorera vid servering med choklad och färska eller torkade bär.