Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandelformar med limemousse

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg
Mandelformar med limemousse
ANN LINDBERG

Här går det att förenkla hur mycket som helst med hjälp av färdigköpta mandelformar. Dock är det så att någon gång ska man baka sina egna mandelformar, det är varken svårt eller tidsödande men lite godare om sanningen ska fram.

Ingredienser

6 Portioner
  • 1 1/2 dl mandelsplitter, finns i påse
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk ljus sirap

Limemousse

  • 150 g mascarpone
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 lime, saft och skal
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Till garnering

  • 1 röda cocktailbär
  • Limeskal

Så här gör du

  1. Hacka mandeln något mer. Blanda mandel, socker, smör, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Låt massan sjuda under omrörning.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 10 klickar. Bred ut dem något. Grädda på 150° i cirka 10 minuter tills kakorna fått vacker färg. Låt svalna något.
  3. Lossa kakorna med en kniv och lyft snabbt över dem på upp och nervända glas. Forma till en liten skål med händerna och låt svalna.
  4. Rör samman ingredienserna till krämen. Fyll formarna och garnera med limeskal och grovt hackade cocktailbär.
Du kanske även gillar