Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandel och citronkakor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Hela köket doftar underbart och kakorna smälter i munnen. Trots att de varken innehåller smör, socker, mjöl eller ägg. Kan det stämma? Testa så förstår ni.

Ingredienser

10 kakor
  • 1,2 dl ekologiska mandlar
  • 2,5 msk raw kokosolja
  • 1 st citron, saft och rasp
  • 1 msk chiafrön
  • 1 krm salt
  • 2 msk agavesirap

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa mandlarna till ett mjöl. Smält kokosoljan blanda med citronsaften. Rör ihop mandelmjöl chiafrön, agavesirap och citron zest. Börja röra ner vätskan lite i taget. Det ska bli en deg inte en smet. Har märkt att vissa nötter kräver mer vätska än andra. Ta hjälp av en sked att forma och rulla 10 lika stora bollar. Pressa försiktigt ner en gaffel i bollarna och grädda i ca 8 min. De ska få fin färg. Låt kakorna svalna.
2 kommentarer om "Mandel och citronkakor"
  • Katarina Hellberg
    Katarina Hellberg

    De håller inte ihop och citronsaften gör dem för sura.
    1,2 dl sötmandel, stämmer det? Kanske bättre att ange vikt när det är ett sånt mått.