Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mandel- och cashewrutor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Saftiga och lite söta bröd utan att de innehåller något socker. Cashewnötter är lite söta i smaken.

Ingredienser

1 plåt
  • 100 g mandel
  • 75 g naturella cashewnötter (2 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 burk kesella, 10%
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Mal mandel och nötter till fint mjöl och blanda med bakpulver, olja, pepparkakskryddor och fiberhusk.
  3. Häll i kesellan och blanda till en geggig smet.
  4. Tillsätt äggen och rör runt.
  5. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut den så att den blir ca 1 cm tjock. Strö över sesamfrön.
  6. Grädda i ugnen i ca 10 min eller tills brödet fått fin färg.
  7. Låt svalna på galler och skär i fina rutor.
  8. Förvara brödet i kylen.