Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Makrillfilé med krusbär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 8 mindre makrillfiléer
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och nymald vitpeppar
  • 2 msk smör

Sås

  • 1/2 liter krusbär
  • 3 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm riven muskot
  • salt och nymald vitpeppar

Tillbehör

  • kokt potatis
  • 1/2 squash
  • 1/2 fänkål

Så här gör du

  1. Doppa köttsidan på makrillfiléerna i vetemjöl. Krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i pannan och stek med skinnsidan nedåt. Vänd och stek klart på andra sidan.
  2. Spar några krusbär till garnering och lägg resten i en kastrull. Sjud på svag värme med vatten utan lock i ca 20 minuter. Kör i en mixer till en slät sås. Smaksätt med grädde, socker, muskot, salt och peppar. Låt såsen få ett uppkok.
  3. Hyvla squash och fänkål i tunna skivor på längden med en osthyvel.
  4. Servera fisken med kokt potatis, sås och tillbehör.