Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Makrill med smörslungad färskpotatis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Knaperstekt makrill med dillsmörslungad färskpotatis är en delikatess. Ett par rödbetshalvor passar bra till.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 stora eller 12 små makrillfiléer
  • Cirka 1 dl vetemjöl
  • Salt och nymalen peppar
  • Smör och olja till pannan, gärna rapsolja med citronsmak

Dillsmörslungad potatis

  • Cirka 700 g färskpotatis
  • 100 g smör
  • 1 dl fint hackad dill
  • Saft av 1/2 citron
  • Flingsalt

Till servering

  • Salladsblad
  • Rödbetor i klyftor

Så här gör du

  1. Skölj och torka filéerna med hushållspapper. Vänd dem i mjöl, salta och peppra. Hetta upp oljan i en panna och stek fisken knaprig på båda sidor.
  2. Blanda samman smör, fint hackad dill och citron.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av och lägg i en skål.
  4. Lägg på dillsmöret som får smälta ner, strö över lite flingsalt. Servera!