Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Majstortilla med panerad fisk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Majstortilla med panerad fisk
Wolfgang Kleinschmidt

Gör tunna glutenfria majstortillas i stekpannan och fyll dem med panerad fisk och avokado. Srirachamajonnäsen ger rätten ett härligt sting. Festligt och gott till helgen!

Ingredienser

4 portioner

Tortillas (8 stycken)

  • 4 dl vatten, kallt
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ msk honung
  • ½ dl psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)

Panerad fisk

  • 600 g kolja eller torsk
  • 1 dl rismjöl
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl glutenfritt ströbröd
  • smör till stekning
  • salt
  • vitpeppar, malen

Srirachamajonnäs

  • ½ dl srirachasås
  • 1 ½ dl majonnäs

Tillbehör

  • 2 avokador
  • groddar
  • ärtskott
  • 1 dl algsallad, finns färdig att köpa i mataffären

Så här gör du

  1. Tortillas: Blanda alla ingredienser och låt degen vila i 15 minuter.
  2. Dela degen i 8–10 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut varje bulle cirka 3 millimeter tunn och stek i en torr stekpanna på båda sidor tills tortillan fått färg.
  3. Panerad fisk: Dela upp fisken i åtta bitar, vänd bitarna i rismjöl.
  4. Vispa upp ägget med en gaffel. Doppa ner bitarna en och en i ägget och vänd sedan bitarna i ströbrödet. Stek fisken i smör på båda sidor och salta och peppra.
  5. Srirachamajonnäs: Blanda srirachasåsen och majonnäsen i en skål.
  6. Servering: Skär avokadon i klyftor.
  7. Lägg fisken, avokado, groddar, ärtskott och algsallad i tortillabröden och servera med srirachamajonnäs.
Du kanske även gillar