Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Majsplättar med chilikräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En söt varmrätt som älskas av såväl små som stora! De mindre kanske föredrar en mildare kräm som tillbehör. Eller varför inte lingonsylt…

Ingredienser

6 portioner
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 600 g majskorn (4-5 dl)
  • 1 liten ask keso (250 g)
  • 1 knippe salladslök
  • salt och svartpeppar
  • 1 ,5 dl creme fraiche
  • 1 tsk sambal oelek

Så här gör du

  1. Mixa ägg, mjöl, mjölk och hälften av majsen.
  2. Rör i resten av majsen och keson.
  3. Hacka löken fint. Rör ner i smeten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klicka ut smet i stekpannan. Låt plättarna bli gyllene innan du vänder dem.
  5. Servera med creme fraiche blandat med sambal oelek och salt. Eller med lingonsylt!