Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

MaiTai och kokosräkor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vår i luften då vill vi ha Tiki. Kokosräkor är bland det bästa som finns, dock gillar jag inte att fritera utan bakar dem i ugn. De är perfekt tilltugg till en kall MaiTai.

Ingredienser

20 räkor

Kokosräkor

  • 20 st stora, råa räkor, skalade
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 st ägg
  • 1 dl Panko
  • salt och cayennepeppar

MaiTai

  • 40 Mörk rom (testa The Kraken)
  • 20 Ljus rom
  • 15 curaçao apelsin
  • 15 orgeat (mandelsirap smaksatt m apelsin)
  • 1/2 st saften av en halv lime
  • 1 mynta
  • 1 st näve finhackad is

Så här gör du

  1. Vispa upp ägget, lägg kokos på ett fat och Panko med kryddor på ett annat fat, förbered en plåt täckt med staniol. Doppa räkorna en och en i ägg, panko, ägg, kokos och lägg på plåten. Baka i 225 grader ugn i ca 12 minuter tills kokosen fått färg.
  2. MaiTai Blanda alla ingredienser utom myntakvisten i en shaker. Skaka väl, häll upp i glas, lägg i den utpressade limen och krama myntakvisten i handen och sätt ned i glaset.