Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Magdalena Forsbergs köttfärsrulle med bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

En köttfärsrulle med kokt potatis och rivna morötter är en bra vardagsrätt, tycker Magdalena. Variera innehållet efter säsong eller efter det du har hemma.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g svensk nöt- eller älgfärs
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon
  • dijonsenap
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 3 dl grädde
  • oregano
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • kokt potatis
  • lingonsylt
  • rivna morötter
  • rucola

Så här gör du

  1. Lägg färsen i en skål och krydda med salt och peppar.
  2. Hacka eller riv löken fint och blanda ner i färsen.
  3. Ta fram ett bakplåtspapper och bred ut färsen så att du får ett jämnt ark.
  4. Bred på dijonsenap efter smak så det täcker färsen.
  5. Klipp bacon och stek den i en panna innan du strör den över färsen. Strö sedan över den rivna osten.
  6. Med hjälp av bakplåtspappret, rulla köttfärsen och lägg sedan hela rullen i en ugnsform. (Ta bort bakplåtspappret.)
  7. Häll över grädde och krydda med oregano. Stek i ugn på 225 grader i cirka 20 minuter.
  8. Skär i skivor och servera med kokt potatis, lingonsylt, rivna morötter och rucola.