Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maffig kärlekstårta med kokosflakes


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Förutom kokos, så innehåller denna vackra tårta även kaffe, vaniljsocker och choklad.

Ingredienser

8 bitar


Botten:


  • 100 g smör

  • 1/2 dl mjölk
  • 
1 1/2 dl vetemjöl
  • 
1 stort ägg

  • 1 1/2 dl socker

  • 1 tsk bakpulver

  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk kakao
  • 
1 nypa salt

  • matfett & kokos till formen


Fyllning:


  • 2 dl vispgrädde
  • 
1 1/2 msk starkt, kallt kaffe

  • 1 1/2 msk kakao

  • 1 1/2 msk florsocker


Topping

  • 
2 dl vispgrädde

  • 200 g mörk choklad

  • 1 nypa salt

  • 25 g smör

  • 2 dl kokosflingor eller kokosflakes


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform med kokos. Smält smöret i en kastrull och koka upp hastigt med mjölken. Låt svalna något.

  2. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao samt salt och vänd ner detta i smeten. ­Tillsätt slutligen smörblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna.

  3. Vispa grädden fluffig och tillsätt kallt kaffe, kakao och florsocker. Skär den kalla tårtbottnen i två delar och lägg ihop dem med mockagrädde emellan.

  4. Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad och saltet. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret under omrörning.

  5. Bred glasyren i ett jämnt lager över kakan, både topp och sidor. Strö kokosflingor eller flakes över tårtans topp och låt sedan stå i minst 30 minuter innan den serveras.